travel-destinations

17 ταξιδιωτικοί προορισμοί που αξίζει να επισκεφθείτε φέτος

Είμαστε στα μέσα της χρονιάς και με το καλοκαίρι να είναι ήδη εδώ ξεχωρίσαμε και σας παρουσιάζουμε 17 ταξιδιωτικούς προορισμούς που αξίζει να επισκεφθείτε μέχρι το τέλος του 2024.

Προορισμοί ιδανικοί για καλοκαίρι και άλλοι ιδανικοί για πιο χειμερινές περιόδους…έτοιμοι να κερδίσουν την καρδιά σας!

Στα ταξίδια τους άλλοι επιθυμούν απλά χαλάρωση, κι άλλοι αναζητούν την περιπέτεια, τη δράση και την εξερεύνηση. Συλλέξαμε λοιπόν προορισμούς για όλα τα γούστα!

Μέσα σε όλα αυτά συστήνουμε πάντα να θυμάστε τη σημαντικότητα της ταξιδιωτικής ασφάλισης, ώστε να απολαμβάνετε τις περιπέτειες σας ήσυχοι.

Στη SoEasy Travel Insurance συνδυάζουμε την περιπέτεια με την ασφάλεια! Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

Σλοβενία

Η Σλοβενία αρχίζει να χτυπάει τα ραντάρ των ταξιδιωτών ως ένας προορισμός με όλες τις χάρες ενός ευρωπαϊκού προορισμού διακοπών – πλακόστρωτα χωριά, εξαιρετικό κρασί, ιστορική αρχιτεκτονική, φιλικοί ντόπιοι – χωρίς τον υπερτουρισμό που μαστίζει πολλά από τα hotspots της Ευρώπης. Είναι επίσης σημαντικά λιγότερο ακριβή από τη Γαλλία, την Ιταλία ή την Κροατία, γεγονός που  την καθιστά ιδιαίτερα ελκυστική.

Η πεζοπορία μέσα σε εκπληκτικά τοπία, η χαλάρωση στη λίμνη και η επίσκεψη στο επικό κάστρο με σπήλαια είναι μερικοί μόνο τρόποι για να γεμίσετε το πρόγραμμά σας στη Σλοβενία.

Βιετνάμ

Πριν από το ξέσπασμα του COVID, το Βιετνάμ ήταν ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός στη Νοτιοανατολική Ασία. Με τη βελτίωση της κατάστασης στην περιοχή, το Βιετνάμ τοποθετείται και πάλι ως ένας προορισμός που πρέπει να επισκεφθείτε.

Η χώρα έχει επενδύσει σημαντικά σε νέα αεροδρόμια.

Το Βιετνάμ προσφέρει έναν πλούσιο συνδυασμό ιστορίας, πολιτισμού και κουζίνας που καθιστά αυτό το διαμάντι της Νοτιοανατολικής Ασίας κορυφαία επιλογή. Εκτιμώντας ότι παραμένει ένας από τους πιο προσιτούς προορισμούς στη Νοτιοανατολική Ασία, οι ταξιδιώτες στο Βιετνάμ έχουν την ευκαιρία να δώσουν μεγαλύτερη έμφαση σε βαθιές εμπειρίες χωρίς να χρειάζεται να ανησυχούν τόσο πολύ για τα καθημερινά έξοδα.

Guadalajara, Mexico

Η Πόλη του Μεξικού έχει ξεπεράσει κατά πολύ το σημείο κορεσμού της τα τελευταία χρόνια, εν μέρει λόγω της εισροής ψηφιακών νομάδων. η Γουαδαλαχάρα θα είναι ένας καυτός προορισμός το 2024! Προσφέρει την αστική γοητεία της Ciudad de Mexico, αλλά έχει διατηρήσει μια πιο τοπική γοητεία (και τιμή).

Τα νόστιμα φαγητά, οι χειροποίητες τέχνες, η ιστορική αρχιτεκτονική, οι συναρπαστικές εκδηλώσεις και οι ζεστοί άνθρωποι βρίθουν σε αυτή την πρωτεύουσα της περιοχής Jalisco.

Και, φυσικά, μια δραστηριότητα που θα πρέπει να βρίσκεται στη λίστα κάθε ταξιδιώτη: το τρένο Jose Cuervo Tequila Train που συνδέει τη Γουαδαλαχάρα με τη γειτονική πόλη Τεκίλα.

Tromsø

Για τους ταξιδιώτες που αναζητούν έναν πιο μοναδικό προορισμό το 2024, έχει σημειωθεί σημαντική αύξηση των κρατήσεων στο Tromsø της Νορβηγίας. Το 2023, το Tromsø δεν κατάφερε να περάσει από τις 50 πόλεις με τις περισσότερες διεθνείς κρατήσεις του GetYourGuide, αλλά βρίσκεται ήδη στις 10 πρώτες θέσεις για το 2024.

Το Τρόσμο είναι διάσημο για το Βόρειο Σέλας.

Η φετινή χρονιά διαμορφώνεται ως μία από τις καλύτερες για την παρακολούθηση αστρονομικών γεγονότων, από την ηλιακή έκλειψη έως τις πολλαπλές βροχές μετεωριτών, οπότε πολλοί ταξιδιώτες μπορούν να προσθέσουν αυτό το μαγικό φωτεινό σόου σε μια χρονιά γεμάτη αστροπαρατήρηση. Αλλά το Trosmø έχει ακόμη περισσότερα να προσφέρει, από έλκηθρο σκύλων μέχρι παρακολούθηση φαλαινών, καθιστώντας το το τέλειο μέρος για μια περιπέτεια στην Αρκτική.

Μινόρκα

Γεμάτη με λιγότερους τουρίστες από το αδελφό νησί της, τη Μαγιόρκα, η Μινόρκα είναι ένας ιδανικός προορισμός στα ανοικτά των ακτών της Ισπανίας. Αυτό το νησί των Βαλεαρίδων είναι γνωστό για τις παραλίες του, το καταγεγραμμένο από την USECO καταφύγιο βιόσφαιρας και τις κατασκευές της Εποχής του Χαλκού. Η Μινόρκα έχει μια ειρηνική και χαλαρή νησιώτικη ατμόσφαιρα και είναι αναμφίβολα πιο ήσυχη από ορισμένα από τα κοντινά νησιά.

Το ήσυχο αυτό νησί θα ανέβει πολύ ψηλότερα στις ταξιδιωτικές λίστες των ανθρώπων με την ως επί το πλείστον ανέγγιχτη ακτογραμμή του, τα γοητευτικά τοπικά καταστήματα και τις κορυφαίες προσφορές σε φαγητό και κρασί .

Μοζαμβίκη

Οι ταξιδιώτες συχνά αναζητούν χαλαρωτικούς προορισμούς για να συμπληρώσουν τις συναρπαστικές περιπέτειες τους στη νότια Αφρική με διασκέδαση στον ήλιο. Η Μοζαμβίκη, και ειδικότερα το νησί Μπενγκουέρα, προσφέρει μια ειδυλλιακή απόδραση για να επανακάμψετε και να ανανεωθείτε μετά από ένα σαφάρι ή μια πολυάσχολη περιήγηση στα αξιοθέατα σε ένα από τα μητροπολιτικά κέντρα της νότιας Αφρικής.

Να περιμένετε χαλαρωτικές παραλίες, κρουαζιέρες στο ηλιοβασίλεμα και πολλές θαλάσσιες δραστηριότητες αν επισκεφθείτε αυτό το ήσυχο νησί.

Wroclaw, Πολωνία

Αν και το Wroclaw έχει μείνει στη σκιά πιο δημοφιλών προορισμών στην Πολωνία, όπως η Κρακοβία, η Βαρσοβία και το Γκντανσκ, προβλέπω ότι το 2024 θα κερδίσει σε δημοτικότητα, ιδίως μεταξύ των ταξιδιωτών με χαμηλό προϋπολογισμό. Το Βρότσλαβ προσφέρει μερικές από τις καλύτερες κουζίνες της περιοχής, νυχτερινή ζωή σε εξαιρετικά λογικές τιμές, προσφέροντας μια αναγκαία ανάπαυλα από τον ταχύτατο πληθωρισμό των τιμών που παρατηρείται σε όλη την Ευρώπη.

Η Πολωνία θα είναι ένας ολοένα και πιο δημοφιλής προορισμός για τους ταξιδιώτες.

Η χώρα αυτή είναι μια απόλυτη απόλαυση για τους λάτρεις της ιστορίας. Επιπλέον, υπάρχει μια ποικιλία δραστηριοτήτων για κάθε τύπο ταξιδιώτη.

Κόστα Ρίκα

Φημισμένη για την εκπληκτική βιοποικιλότητα, αυτό το διαμάντι της Κεντρικής Αμερικής προσφέρει μια καθηλωτική εμπειρία για τους λάτρεις της φύσης και τους λάτρεις της περιπέτειας.

Εντυπωσιάζει η διατήρηση του περιβάλλοντος, που αποδεικνύεται από τα εκτεταμένα εθνικά πάρκα και τις φιλικές προς το περιβάλλον πρωτοβουλίες της χώρας.

Κάνοντας ένα οδοιπορικό από τα ομιχλώδη νεφελώδη δάση του Monteverde μέχρι τις παρθένες παραλίες του Tamarindo θα σας προσφέρει άπλετες δυνατότητες για αξέχαστες εμπειρίες, όπως το zip-lining μέσα από καταπράσινα στέγαστρα, το σερφ κατά μήκος των ακτών του Ειρηνικού και την επαφή με την εξωτική άγρια ζωή. Η ζεστασιά των Ticos, των φιλικών ντόπιων της Κόστα Ρίκα, προσθέτει μια αυθεντική πινελιά σε κάθε ταξίδι.

Νησί San Andres, Κολομβία

Το 2024, το νησί Σαν Άντρες αναδεικνύεται ως ένα κρυφό διαμάντι που προορίζεται για μεγάλη αναγνώριση μεταξύ των απαιτητικών ταξιδιωτών. Οι παρθένες παραλίες με λευκή άμμο του νησιού, όπως η Playa Spratt Bight, και τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά δημιουργούν ένα σκηνικό σαν καρτ ποστάλ για χαλάρωση και περιπέτειες στο νερό.

Εκτός από τη φυσική ομορφιά του, το νησί διαθέτει επίσης κουζίνα, μουσική και φεστιβάλ που αντικατοπτρίζουν το μοναδικό μείγμα κολομβιανών, αγγλικών και αφρικανικών επιρροών.

Μπουτάν

Βλέπουμε μια αύξηση του ενδιαφέροντος για τη λίστα του κουβά για το 2024 – με τους ταξιδιώτες να βάζουν στο στόχαστρο ασιατικούς προορισμούς όπως το Μπουτάν. Το μαγευτικό Μπουτάν αποτελεί κορυφαία επιλογή για τους ταξιδιώτες που αναζητούν κάτι διαφορετικό, με απίστευτη περιπέτεια και πνευματικές αναζητήσεις.

Φωλιασμένο στα Ιμαλάια, το Βασίλειο του Μπουτάν είναι μια μικρή χώρα με αυστηρούς κανόνες για τους τουρίστες που αποσκοπούν στην ανάδειξη της βιωσιμότητας και της πολιτιστικής κληρονομιάς. Αλλά όσοι κάνουν το ταξίδι το περιγράφουν ως διαφορετικό από οποιονδήποτε άλλο προορισμό.

Άμστερνταμ, Κάτω Χώρες

Το Παρίσι που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες αυτό το καλοκαίρι θα κάνει άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς δημοφιλείς, καθώς οι μη κάτοχοι εισιτηρίων θα επιδιώκουν να αποφύγουν τα πλήθη. Το Άμστερνταμ θα αναδειχθεί θριαμβευτής, δεδομένων όλων όσων έχει να προσφέρει αυτή η πόλη με τα μουσεία, την αρχιτεκτονική, τον πολιτισμό και τις κρουαζιέρες στα κανάλια. Η πόλη διαθέτει μια εξαιρετική ποικιλία έργων τέχνης, συμπεριλαμβανομένου του Ρέμπραντ στο Rijksmuseum και του Banksy στο Moco Museum.

Πράσινο Ακρωτήριο

Το Πράσινο Ακρωτήριο είναι μια αλυσίδα 10 νησιών στα ανοικτά των ακτών της Δυτικής Αφρικής. Αυτός ο προορισμός θα γίνει πιο δημοφιλής καθώς οι άνθρωποι θα αρχίσουν να τον ανακαλύπτουν. Διαθέτει τις vibes ενός τροπικού παραδείσου, αλλά και την ομορφιά και τα τοπία για εκπληκτικές περιπέτειες και πεζοπορίες. Προσφέρονται αλεξίπτωτο πλαγιάς, καταδύσεις, κολύμβηση με αναπνευστήρα και canyoning.

Υπάρχει κάτι για όλους στο Πράσινο Ακρωτήριο και η περιοχή θα προσελκύσει όσους αναζητούν το «τέλειο τροπικό κρυφό διαμάντι».

Γεωργία

Η Τιφλίδα, η πρωτεύουσα της Γεωργίας, είναι ένα μέρος που βρίσκεται ανάμεσα στην Ευρώπη και την Ασία και είναι σαν ένα όμορφα γραμμένο βιβλίο που σε κρατάει καθηλωμένο από την αρχή μέχρι το τέλος. Αλλά η πραγματική γοητεία της Γεωργίας έγκειται στην ανέγγιχτη φύση της – σκεφτείτε χιονισμένες κορυφές, καταπράσινους αμπελώνες και μια εκπληκτική ακτογραμμή της Μαύρης Θάλασσας.

Αυτός ο υποτιμημένος προορισμός αναμένεται να αυξήσει τη δημοτικότητά του.

Επίσης, όλοι οι λάτρεις του κρασιού εκεί έξω θα λατρέψουν τη Γεωργία λόγω των μεγάλων οινοπαραγωγικών περιοχών της. Οι ταξιδιώτες διαπιστώνουν ότι η Γεωργία διαθέτει ποικιλία τοπίων, καθιστώντας την ιδανικό προορισμό για πεζοπορία και κάμπινγκ, αλλά προσφέρει επίσης τη χαλαρωτική απόδραση που μπορεί να αναζητάτε σε όλα τα θέρετρα σπα της.

Ελβετία

Η γοητεία της Ελβετίας κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος.

Η εκπληκτική θέα στα βουνά, οι πανέμορφες λίμνες, το νόστιμο fondue και η καταπληκτική καλλιτεχνική σκηνή είναι μερικές μόνο από τις εμπειρίες που προσφέρονται στην «παιδική χαρά της Ευρώπης».

Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη

Το 2024, η Μπανγκόκ πρόκειται να γοητεύσει έναν ακόμη μεγαλύτερο αριθμό ταξιδιωτών από όλο τον κόσμο, αναδεικνύοντας έναν απαράμιλλο ταξιδιωτικό προορισμό που συνδυάζει άψογα την παράδοση και τη σημερινή εποχή. Η γοητεία της ζωντανής πόλης έγκειται στο καλειδοσκοπικό μωσαϊκό εμπειριών, όπου οι αρχαίοι ναοί στέκονται σε αρμονία με τους κομψούς ουρανοξύστες και οι πολυσύχναστες αγορές του δρόμου συνυπάρχουν με τις πολυτελείς εμπορικές περιοχές.

Τα παγκοσμίου φήμης αξιοθέατα, τα εστιατόρια με αστέρια Michelin, το λαχταριστό φαγητό του δρόμου και οι ευκαιρίες για χαλάρωση αφθονούν στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης.

Hanalei Bay, Χαβάη

Αν θέλετε να ζήσετε μια γεύση από το πώς μπορεί να έμοιαζε η Χαβάη πριν τα τεράστια θέρετρα κυριαρχήσουν στο τοπίο, κατευθυνθείτε στο Hanalei Bay στο Kauai. Στη βόρεια ακτή του Καουάι θα βρείτε το κρατικό πάρκο Nā Pali Coast και το μονοπάτι Kalalau Trail, που είναι διάσημο για την εμβληματική του θέα.

Προτείνεται να περάσετε χρόνο στην πόλη Hanalei Bay -μια αξιολάτρευτη πόλη του σερφ με Food Trucks που σερβίρουν καταπληκτικά poke bowls και μια υπέροχη παραλία για σερφ, καγιάκ και boogie boarding- και να απολαύσετε τις εκπληκτικές τοπικές γεύσεις που προσφέρονται στο Bar Acuda.

Σαρδηνία, Ιταλία

Με εκπληκτικές παραλίες, καταπληκτικό φαγητό και μια μοναδική, υπερήφανη σαρδηνική κουλτούρα, αυτό το νησί είναι το επόμενο ιταλικό hotspot.

Αποφύγετε το Πόρτο Τσέρβο και κατευθυνθείτε προς το Κάλιαρι, το Γκαλά Γκονόνε και την Μπόσα στην ακτή. Ή για μια πιο αυθεντική εμπειρία, κατευθυνθείτε προς την ενδοχώρα, στις διάσημες μπλε ζώνες του Nuoro και της Ogliastra.

Ινδονησία

Γνωστό για τα καταπράσινα τοπία, τις παρθένες παραλίες και την πνευματική γοητεία του, το Μπαλί υφαίνει απρόσκοπτα τον πολιτιστικό πλούτο στο τροπικό του μωσαϊκό. Καθώς ο κόσμος αναζητά όλο και περισσότερο προορισμούς που προσφέρουν ένα αρμονικό μείγμα χαλάρωσης και περιπέτειας, το Μπαλί αναδεικνύεται ως το απόλυτο καταφύγιο.

Εντυπωσιάζουν οι ηλιόλουστες ακτές του ινδονησιακού νησιού, οι σμαραγδένιες καλλιέργειες ρυζιού, οι τοπικές αγορές και οι παραδοσιακές τελετές.

Όλοι αναζητούν “νέους”, συναρπαστικούς προορισμούς και η Ινδονησία, το μεγαλύτερο αρχιπέλαγος του κόσμου, προσφέρει μια τεράστια ποικιλία εμπειριών πέρα από το Μπαλί.

Scroll to Top