O Διευθύνων Σύμβουλος της SoEasy Insurance στο περιοδικό Insider

Μέσα από τη συνέντευξη του στο επιχειρηματικό περιοδικό Insider ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας μας, Γιάννης Νικολάου, τόνισε ότι στρατηγική της εταιρείας είναι να φέρνει την ευκολία και την αξιοπιστία στην Ασφάλιση. Με σύμμαχο την τεχνολογία και σε συνεργασία με διεθνείς ασφαλιστικούς κολοσσούς, η SoEasy Insurance επιδιώκει να συνεχίσει την ανάπτυξη της έχοντας πάντα στο επίκεντρο τον πελάτη.

Η συνέντευξη παραχωρήθηκε τον Ιούνιο του 2024.

Διαβάστε πιο κάτω ολόκληρη τη συνέντευξη!

Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα σας ότι η SoEasy Insurance είναι μεσίτης ασφαλίσεων. Έχουμε συνηθίσει να ακούμε για ασφαλιστικές εταιρείες ή ασφαλιστικούς πράκτορες και συμβούλους. Τι σημαίνει ακριβώς «μεσίτης ασφαλίσεων»;

Δουλειά μας ως μεσίτες ασφαλίσεων είναι η διανομή Ασφαλιστικών Προϊόντων διαφόρων ασφαλιστικών εταιρειών, βοηθώντας έτσι τους πελάτες να βρουν το καλύτερο προϊόν για τις ανάγκες τους. Με απλά λόγια, η ασφαλιστική εταιρεία είναι ο οργανισμός που αναλαμβάνει τον κίνδυνο και παρέχει την κάλυψη, ενώ ο μεσίτης ασφαλίσεων είναι υπεύθυνος για τη διανομή των ασφαλιστικών προϊόντων.

Ως μεσίτες ασφαλίσεων διατηρούμε τη νομική και οικονομική μας ανεξαρτησία έναντι των ασφαλιστικών επιχειρήσεων, με τις οποίες συνεργαζόμαστε, αφού αντιπροσωπεύουμε αποκλειστικά τους πελάτες μας που επιθυμούν να ασφαλιστούν, αναζητώντας για αυτούς τις καλύτερες λύσεις της αγοράς.

Η διάφορα της SoEasy

Μιλήστε μας για τα ασφαλιστικά προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρει η SoEasy και τι διαφορετικό μπορεί να βρει ο πελάτης σε εσάς;

Η φιλοσοφία της εταιρείας μας βασίζεται στο σλόγκαν «Κάναμε την ασφάλιση εύκολη υπόθεση», αφού έχουμε βάλει στον πυρήνα της στρατηγικής μας την απλότητα και την ευκολία στη διανομή των ασφαλιστικών προϊόντων που προσφέρουμε, πάντα με επίκεντρο τον πελάτη.

Στοχεύουμε πάντα στην απλούστευση των διαδικασιών μας, καθώς, από κοινού με την αξιοποίηση της τεχνολογίας, μπορούμε να τους παρέχουμε όλα τα εργαλεία που χρειάζονται για να εξυπηρετούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον τελικό καταναλωτή.

Σε επίπεδο προϊόντων δραστηριοποιούμαστε στον Γενικό Κλάδο, προσφέροντας μία ευρύτατη γκάμα ασφαλιστικών επιλογών. Επικεντρωνόμαστε σε σημαντικούς κλάδους, όπως η Ασφάλιση Περιουσίας και ο κλάδος των Ευθυνών, ενώ σημαντική είναι η παρουσία μας στις ασφαλίσεις Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης αλλοδαπών αλλά και στην ταξιδιωτική ασφάλιση.

Συνεχής μας επιδίωξη είναι η ανάπτυξη νέων προϊόντων που έχει ανάγκη η αγορά. Τέτοια παραδείγματα είναι οι Ασφαλίσεις Εγγυήσεων και Πιστώσεων, που λανσάραμε τα τελευταία χρόνια και δίνουν σημαντική ανάσα στις επιχειρήσεις του τόπου μας.

Αυτό που μας ξεχωρίζει είναι, από τη μία, οι επιλογές καλύψεων που παρέχουμε στους πελάτες μας σε κάθε ασφαλιστήριο συμβόλαιο, αλλά και ο ηλεκτρονικός τρόπος διανομής των προϊόντων μας, πάντα μέσα από το δίκτυο των ασφαλιστικών μας διαμεσολαβητών.

Συνεργασίες με εταιρείες μεγάλου βεληνεκούς

Πρόσφατα ανακοινώσατε την έναρξη της συνεργασίας σας με τη Ασφαλιστική Εταιρεία AXERIA. Μιλήστε μας για αυτή τη συνεργασία και το τι σηματοδοτεί για την εταιρεία σας;

Η AXERIA είναι μία Γαλλική Ασφαλιστική Εταιρεία, με τριάντα χρόνια εμπειρίας και εξειδίκευσης στην ασφάλιση πολλαπλών ζημιών για επιχειρήσεις. Με έδρα τη Λυών και κατέχοντας αξιολόγηση Α- από τον διεθνή οίκο AM Best, η εταιρεία θέτει την οικοδόμηση μακροχρόνιων σχέσεων στο επίκεντρο του μοντέλου της. Η AXERIA ανήκει στον παγκόσμιο όμιλο εταιρειών ARCH, με τον οποίο η εταιρεία μας έχει μία στενή και άψογη συνεργασία την τελευταία τριετία.

Τα προϊόντα της AXERIA διανέμονται στην κυπριακή αγορά από τη SoEasy Insurance, χάρη στην αποκλειστική της συνεργασία με τη New Box Insurance, που είναι ο αντιπρόσωπος της AXERIA στην Κύπρο.

Πιστεύουμε βαθιά ότι η συνεργασία με εταιρείες του βεληνεκούς αλλά και του κύρους της AXERIA, προσθέτουν αξία, τόσο για την εταιρεία μας όσο και σε ολόκληρο το οικοσύστημα του ασφαλιστικού κλάδου της χώρας μας.

Με ποιες άλλες διεθνείς ασφαλιστικές εταιρείες συνεργάζεστε;

Η εταιρεία μας στοχεύει πάντα σε συνεργασίες με ασφαλιστικές εταιρείες διεθνούς εμβέλειας και υψηλής φερεγγυότητας. Πέραν της συνεργασίας μας με την AXERIA, η SoEasy Insurance συνεργάζεται αυτή τη στιγμή με την Groupama Ασφαλιστική, μέλος του γαλλικού ομίλου διεθνούς εμβέλειας Groupama, καθώς και με την KLPP Insurance, μία εταιρεία με έδρα τη χώρα μας, η οποία διατηρεί τον υψηλότερο δείκτη φερεγγυότητας στην εγχώρια ασφαλιστική αγορά.

Τέλος, να αναφέρω ότι διατηρούμε εξαιρετική συνεργασία με αριθμό κυπριακών ασφαλιστικών εταιρειών, ενώ είμαστε πάντα ανοικτοί σε διεύρυνση των συνεργασιών αυτών, με κριτήριο να δίνουμε αξία στους συνεργάτες και τους πελάτες μας.

Ασφαλισμένα ταξίδια με λίγα κλικς

Διανύουμε ήδη την καλοκαιρινή περίοδο και πολλοί συμπολίτες μας ετοιμάζονται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό. Μιλήστε μας για τις υπηρεσίες στον τομέα της ταξιδιωτικής ασφάλισης.

Είναι γεγονός ότι ειδικότερα το καλοκαίρι η ασφάλιση ταξιδιού αποτελεί ένα σημαντικό μέτρο προστασίας, που καλύπτει διάφορους τομείς που μπορούν να επηρεάσουν την πορεία του ταξιδιού μας.

Στη SoEasy Insurance, αναγνωρίζοντας τόσο τη γεωγραφική θέση της χώρας μας όσο και το κενό που υπήρχε στην Ταξιδιωτική Ασφάλιση, δημιουργήσαμε τα τελευταία χρόνια τη SoEasy Travel Insurance, μία πλατφόρμα που μπορεί όποιος ταξιδεύει, με πολύ εύκολο τρόπο, διαδικτυακά, να ασφαλίσει το ταξίδι του και να μπορέσει να το απολαύσει, χωρίς να ανησυχεί για απρόοπτα που μπορεί να συμβούν.

Είτε κάποιος ταξιδεύει για αναψυχή, είτε για επαγγελματικούς λόγους, μπορεί απλά να μπει στο https:// soeasytravelinsurance.com, να δηλώσει τη χώρα αναχώρησης και τον προορισμό του και με λίγα κλικ να ασφαλίσει πολύ οικονομικά το ταξίδι του.

Το πλεονέκτημα της Ταξιδιωτικής μας Ασφάλισης είναι ότι παρέχει κάλυψη ανεξαρτήτως της χώρας αναχώρησης ή του προορισμού. Δηλαδή, όπως είναι και το σλόγκαν μας, «From Anywhere, To Anywhere».

Ακόμη, εδώ και σχεδόν ένα χρόνο έχουμε λανσάρει το Πρόγραμμα Συνεργατών της SoEasy Travel Insurance, που επιτρέπει στους συνεργάτες της εταιρείας να προωθήσουν τα προγράμματα ταξιδιωτικής ασφάλισης, έναντι προμήθειας. Το Πρόγραμμα Συνεργατών απευθύνεται σε Τουριστικούς Πράκτορες, Τουριστικές Ιστοσελίδες, Influencers, bloggers, vloggers και γενικά σε όσους έχουν κοινό και επιθυμούν να του προσφέρουν ασφάλεια για τα ταξίδια του, ενώ οι ίδιοι θα κερδίζουν χρήματα.

Η τεχνολογία διαδραματίζει σήμερα καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων, ανεξαρτήτως κλάδου. Ποια η δική σας στρατηγική έτσι ώστε να προσαρμόζεστε στα δεδομένα αυτά και να αξιοποιείτε την τεχνολογία για την περαιτέρω ανάπτυξη σας;

Η αξιοποίηση της τεχνολογίας έχει για εμάς πολύ σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια μας να προσφέρουμε τις καλύτερες και ευκολότερες λύσεις, αρχικά στους συνεργάτες μας και κατ’ επέκταση στους πελάτες μας.

Είναι ενδεικτικό ότι πολύ πριν ο ψηφιακός μετασχηματισμός γίνει must, εμείς εκδίδαμε τα συμβόλαια μας αποκλειστικά ηλεκτρονικά, χωρίς την ανάγκη περιττών διαδικασιών, υπογραφών και άλλων γραφειοκρατικών εμποδίων.

Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι οι τεχνολογικές λύσεις της εταιρείας βραβεύθηκαν τα τελευταία χρόνια στα Digital Finance Awards, που διοργανώνονται στην Ελλάδα, γεγονός που καταδεικνύει την αναγνώριση της εταιρείας μας για τη βαρύτητα που δίνει στη σωστή αξιοποίηση της τεχνολογίας.

Scroll to Top