travel-insurance-covers

Οι σημαντικότερες καλύψεις της Ταξιδιωτικής Ασφάλισης

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και πολλοί από εμάς έχουμε ήδη ξεκινήσει να σχεδιάζουμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές. Μετά από μία κουραστική χρονιά, το καλοκαίρι φαντάζει πάντα ως η τέλεια ευκαιρία για απόδραση από την καθημερινότητα, ενώ μας γεμίζει με ξέγνοιαστες στιγμές σε ονειρικούς προορισμούς.

Τα απρόοπτα μπορούν να συμβούν ωστόσο τη χειρότερη στιγμή και εκεί που δεν το περιμένουμε. Γι’ αυτόν τον λόγο, ειδικά για όσους ταξιδεύουν στο εξωτερικό, η ασφάλιση ταξιδιού είναι ένα σημαντικό μέτρο προστασίας, καλύπτοντας διάφορους τομείς που μπορούν να επηρεάσουν την πορεία του ταξιδιού.

Παρακάτω θα βρείτε τις βασικότερες καλύψεις σε ένα ταξιδιωτικό ασφαλιστήριο και τι πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με αυτό. Είτε πρόκειται για καλύψεις που συμπεριλαμβάνονται σε όλα τα πακέτα, είτε για καλύψεις που  επιλέγετε επιπρόσθετα, καλό είναι να είστε ενήμεροι τι θα σας προσφέρει η Ασφάλιση Ταξιδιού.

Είναι πολύ σημαντικό να διαβάζετε τον πίνακα καλύψεων, όπως και το συμβόλαιο σας, για να βεβαιώνεστε για τις συμπεριλαμβανόμενες καλύψεις.

Ιατρικά Έξοδα

Η κάλυψη των Ιατρικών Εξόδων λόγω τραυματισμού ή ξαφνικής ασθένειας, είναι ένας από τους πιο σημαντικούς τομείς της ταξιδιωτικής ασφάλισης. Καλύπτει έξοδα ιατρικής περίθαλψης που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, όπως για παράδειγμα επείγουσα ιατρική περίθαλψη, νοσηλεία, φάρμακα και άλλες ιατρικές υπηρεσίες.

Σε περίπτωση σοβαρού τραυματισμού ή ασθένειας που θα σας αναγκάσει να διακόψετε το ταξίδι σας, υπάρχει κάλυψη που περιλαμβάνει την μεταφορά στη χώρα προέλευσης σας (επαναπατρισμός) για περαιτέρω θεραπεία. Αυτή η κάλυψη είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για ταξιδιώτες που επισκέπτονται χώρες με υψηλό κόστος ιατρικών υπηρεσιών, ή με περιορισμένη πρόσβαση σε ποιοτική ιατρική περίθαλψη.

Τέλος, το συμβόλαιο της SoEasy Travel Insurance, καλύπτει τα Έξοδα Νοσηλείας λόγω Covid, όπως και την επείγουσα Οδοντιατρική Φροντίδα, μέχρι το ποσό των 250 ευρώ.

Απώλεια ή Καθυστέρηση Αποσκευών

Η απώλεια ή καθυστέρηση των αποσκευών είναι μία ακόμα σημαντική κάλυψη στην Ασφάλιση Ταξιδιού. Καλύπτει τα έξοδα για αντικατάσταση των χαμένων ή κλεμμένων σας προσωπικών αντικειμένων, καθώς και τα έξοδα για την αγορά βασικών ειδών ανάγκης, όπως είναι τα ρούχα και τα είδη προσωπικής υγιεινής, σε περίπτωση που οι αποσκευές σας καθυστερήσουν να φτάσουν στον προορισμό σας.

Αυτή η κάλυψη είναι πολύ σημαντική όταν ταξιδεύετε με πολύτιμα αντικείμενα, ή φτάσατε στον προορισμό σας, όπου η καθυστέρηση των αποσκευών μπορεί να σας προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση.

Η κάλυψη αυτή έχει συγκεκριμένα όρια ανά αντικείμενο, ή ανά αποσκευή, καθώς και ένα ανώτατο ποσό αποζημίωσης για κάθε περίπτωση.

Ακύρωση Ταξιδιού

Η ακύρωση ταξιδιού είναι άλλη μία σημαντική κάλυψη στην ασφάλιση ταξιδιού. Καλύπτει τα έξοδα που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί όσον αφορά το ταξίδι σας και τα οποία δεν μπορούν να επιστραφούν σε περίπτωση που χρειαστεί να τα ακυρώσετε λόγω απρόβλεπτων γεγονότων.

Αυτά τα γεγονότα μπορεί να περιλαμβάνουν σοβαρή ασθένεια ή τραυματισμό, θάνατο μέλους της οικογένειας, φυσικές καταστροφές, απεργίες ή άλλα περιστατικά έκτακτης ανάγκης.

Με αυτήν την κάλυψη θα διεκδικήσετε αποζημίωση για τα μη επιστρεφόμενα έξοδα, όπως για παράδειγμα τα αεροπορικά εισιτήρια και τις κρατήσεις ξενοδοχείων.

Προσωπική Ευθύνη

Η κάλυψη προσωπικής ευθύνης προστατεύει τον ταξιδιώτη σε περίπτωση που προκαλέσει ατύχημα ή ζημία σε τρίτα πρόσωπα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Μεταξύ αυτών μπορεί να είναι ζημιές σε περιουσιακά στοιχεία ή σωματικές βλάβες σε άλλους ανθρώπους. Η κάλυψη προσωπικής ευθύνης καλύπτει τα νομικά έξοδα και τις αποζημιώσεις που μπορεί να προκύψουν, επομένως σας προσφέρει μία σημαντική οικονομική προστασία.

Καθυστέρηση Ταξιδιού

Η καθυστέρηση ταξιδιού καλύπτει τα έξοδα που μπορεί να προκύψουν λόγω απρόβλεπτων καθυστερήσεων κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, όπως η διαμονή σε ξενοδοχείο, η διατροφή και τα μεταφορικά. Αυτή η κάλυψη είναι σημαντική όταν υπάρχουν καθυστερήσεις σε πτήσεις ή σε άλλα μέσα μεταφοράς που μπορούν να επηρεάσουν τα σχέδια σας και να σας προκαλέσουν επιπλέον έξοδα.

Άλλες καλύψεις

Οι παραπάνω είναι μόνο μερικές από τις καλύψεις που μπορεί να περιλαμβάνει η Ασφάλιση Ταξιδιού. Παρακάτω θα δείτε επιγραμματικά κάποιες ακόμα καλύψεις που μπορεί να βρείτε στα συμβόλαια Ταξιδιωτικής Ασφάλισης.

  • Προσωπικά Ατυχήματα
  • Μερική ή Ολική Ανικανότητα
  • Απώλεια Χρημάτων
  • Επαναπατρισμός Σoρού
  • Έξοδα Διάσωσης από βουνό ή θάλασσα
  • Απαγωγή
  • Συνοδεία Ανήλικου σε περίπτωση Ασθένειας ή Ατυχήματος του Ασφαλισμένου

Με τη SoEasy Travel Insurance, η ταξιδιωτική ασφάλιση γίνεται παιχνιδάκι!

Στην SoEasy κάναμε την ασφάλιση ταξιδιού εύκολη υπόθεση. Το μόνο που χρειάζεται είναι να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας soeasytravelinsurance.com και σε λίγα δευτερόλεπτα θα έχετε την προσφορά στην οθόνη σας. Τόσο απλά!

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις καλύψεις και να διαβάσετε το λεκτικό του συμβολαίου πριν από την έκδοσή του, ώστε να μην υπάρχουν εκπλήξεις μετά την ολοκλήρωση της αγοράς. Και η τιμή; Είναι τόσο χαμηλή που δεν αξίζει να ρισκάρετε και να μην ασφαλίσετε το ταξίδι σας φέτος.

Εάν προτιμάτε να μην ασχοληθείτε καθόλου με το θέμα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με έναν ασφαλιστικό διαμεσολαβητή του δικτύου μας, ο οποίος θα αναλάβει εξ’ ολοκλήρου τη διαδικασία εκ μέρους σας!

Σημείωση: Για τους ακριβείς όρους και τις καλύψεις του εκάστοτε προγράμματος ασφάλισης, ανατρέξτε στο λεκτικό του συμβολαίου σας και στο  Έγγραφο Πληροφοριών Ασφαλιστικού Προϊόντος.

Scroll to Top