events

Οι μεγάλοι κίνδυνοι διοργάνωσης εκδηλώσεων και η σιγουριά που προσφέρει η ασφάλιση

Η οργάνωση εκδηλώσεων, είτε πρόκειται για συνέδρια, εκθέσεις, συναυλίες ή αθλητικά τουρνουά, απαιτεί πολλή προετοιμασία, ζήλο και επενδύσεις. Αυτές οι στιγμές φέρνουν τους ανθρώπους κοντά, για να δημιουργήσουν αναμνήσεις και να γιορτάσουν την ανθρώπινη σύνδεση και την ευρηματικότητα τους.

Όμως, όπως κάθε μεγάλη προσπάθεια, έτσι και η διοργάνωση εκδηλώσεων συνοδεύεται από απρόβλεπτα ρίσκα και πιθανούς κινδύνους. Σε αυτό το σημείο έρχεται η ασφαλιστική κάλυψη εκδηλώσεων να παίξει καθοριστικό ρόλο, διασφαλίζοντας ότι τίποτα δε θα επισκιάσει τη χαρά και τον ενθουσιασμό μιας τέτοιας γιορτινής ημέρας.

Τι πρέπει να προσέξουν οι διοργανωτές εκδηλώσεων

Οι εκδηλώσεις φέρουν μεγάλη ευθύνη. Πίσω από κάθε ολοκληρωμένη εκδήλωση, υπάρχει μία ομάδα ανθρώπων που έχει εργαστεί πολύ σκληρά, ώστε όλα να γίνουν όπως πρέπει. Ωστόσο πολλές φορές τίποτα δεν είναι εγγυημένο, γιατί τα απρόοπτα είναι μέσα στη ζωή.

Οι οργανισμοί λοιπόν που πραγματοποιούν εκδηλώσεις οφείλουν να μεριμνήσουν για τους ενδεχόμενους κινδύνους που πιθανόν προκύψουν και ίσως αποβούν μοιραίοι, επηρεάζοντας όχι μόνο τη φήμη του οργανισμού ή της εταιρείας, αλλά και την ασφάλεια των εργαζομένων ή των επισκεπτών της εκδήλωσης.

Οι διοργανωτές πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για οτιδήποτε μπορεί να συμβεί!

Κίνδυνοι που ελλοχεύουν στις εκδηλώσεις

Μερικοί από τους σημαντικότερους πιθανούς κινδύνους είναι:

  • Σωματικές βλάβες: Ατυχήματα που μπορεί να συμβούν σε επισκέπτες ή προσωπικό.
  • Τροφική Δηλητηρίαση, εάν στην εκδήλωση προσφέρεται φαγητό ή/και ποτό
  • Υλικές ζημιές: Καταστροφές σε εγκαταστάσεις ή εξοπλισμό.
  • Απρόοπτα γεγονότα*: Καιρικές συνθήκες ή άλλα απρόβλεπτα περιστατικά που μπορούν να οδηγήσουν σε ακυρώσεις ή αλλαγές της εκδήλωσης.

Συμβουλές για τους διοργανωτές εκδηλώσεων

Για να εξασφαλίσετε την ομαλή διεξαγωγή των εκδηλώσεών σας, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές:

  • Αξιολογήστε τους κινδύνους: Καταγράψτε όλους τους πιθανούς κινδύνους και βεβαιωθείτε ότι το ασφαλιστικό σας συμβόλαιο τους καλύπτει.
  • Επιλέξτε την κατάλληλη κάλυψη: Η SoEasy Insurance προσφέρει ευέλικτες λύσεις που μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες της εκδήλωσής σας.
  • Τηρήστε τους κανονισμούς: Βεβαιωθείτε ότι συμμορφώνεστε με όλες τις νόμιμες απαιτήσεις περί Ασφάλειας, Υγείας και συντήρησης εγκαταστάσεων.
  • Εκπαιδεύστε το προσωπικό: Το προσωπικό σας πρέπει να γνωρίζει τις διαδικασίες ασφαλείας και τους τρόπους αντίδρασης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
  • Συμβουλευτείτε τον Ασφαλιστικό σας Σύμβουλο: Μη διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια ή να προσαρμόσετε την κάλυψή σας ανάλογα με τις ανάγκες της εκδήλωσής σας.

Η Υπόσχεση της SoEasy Insurance: Προστασία από την αρχή έως το τέλος

Το εξειδικευμένο προϊόν της SoEasy Insurance προσφέρει κάλυψη για κάθε στάδιο της εκδήλωσης. Από τις αρχικές προετοιμασίες και εργασίες, έως την απομάκρυνση από τις εγκαταστάσεις μετά την λήξη της εκδήλωσης, η ασφάλιση καλύπτει ζημιές που μπορεί να προκληθούν σε τρίτους, λόγω πράξεων αμέλειας ή παραλείψεων.

Άρα οι διοργανωτές δε χρειάζεται να ανησυχούν για ατυχήματα, ζημιές σε εξοπλισμό ή για άλλα απρόβλεπτα περιστατικά που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την επιτυχία της εκδήλωσης. Η SoEasy Insurance εξασφαλίζει ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά, από την αρχή, μέχρι το τέλος.

Τι καλύπτει το ασφαλιστήριο εκδηλώσεων της SoEasy Insurance

Πιο συγκεκριμένα, το ασφαλιστήριο συμβόλαιο Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης για Διοργανωτές Εκδηλώσεων της SoEasy Insurance, καλύπτει την αστική ευθύνη για σωματικές βλάβες ή υλικές ζημιές λόγω πράξεων αμέλειας ή παραλείψεων του ασφαλισμένου, οι οποίες ενδέχεται να προκαλέσουν ζημιά σε τρίτους στο χώρο της εκδήλωσης.

Ειδικότερα η Ασφάλιση καλύπτει:

  • Ζημιές που θα προκληθούν κατά τη διάρκεια των εργασιών προετοιμασίας των χώρων, όπου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση
  • Ζημιές που θα προκληθούν κατά τη διάρκεια της απομάκρυνσης των πρόσθετων κατασκευών, μετά την λήξη της εκδήλωσης
  • Ζημιές που θα προκληθούν σε τρίτους κατά την παραμονή τους στους χώρους της εκδήλωσης.
  • Ζημιές που θα προκληθούν σε τρίτους από τις προσωρινές εσωτερικές ή εξωτερικές εγκαταστάσεις του χώρου της εκδήλωσης, όπως π.χ. πινακίδες, εκθετήρια, τέντες, βιτρίνες, ερμάρια, εγκαταστάσεις φωτισμού, ήχου και εικόνας, κιγκλιδώματα κ.ά.

 

Επίσης το συμβόλαιο μπορεί να επεκταθεί και σε κάλυψη για:

  • Τροφική Δηλητηρίαση
  • Διασταυρούμενη Ευθύνη (Cross Liability) – Σε περίπτωση που το υποστατικό θα παραχωρηθεί για σκοπούς εκδήλωσης από Δήμο, Κοινότητα, ή οποιαδήποτε άλλη Αρχή, αυτή η επέκταση καλύπτει και τον ιδιοκτήτη του χώρου της εκδήλωσης.
  • Φορτοεκφορτώσεις
  • Επέκταση για Πυρκαγιά και Έκρηξη

*Όσον αφορά τα μη καλυπτόμενα από το ασφαλιστήριο, οι διοργανωτές θα πρέπει να έχουν υπόψιν τους ότι δεν καλύπτεται ο κίνδυνος ακύρωσης της εκδήλωσης.

Η ασφάλιση εκδηλώσεων δεν είναι απλά μία οικονομική ασπίδα… Είναι μία επένδυση στην ηρεμία, στην ασφάλεια και στην επιτυχία κάθε διοργάνωσης! Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται ότι θα επικρατήσει η χαρά, το γιορτινό κλίμα, ενώ οι αναμνήσεις που δημιουργούνται θα παραμείνουν αλώβητες από τα απρόοπτα της ζωής.

Όταν σχεδιάσετε την επόμενη εκδήλωσή σας, μην παραβλέψετε τη σημασία της ασφάλισης. Επενδύστε στην προστασία της προσπάθειάς σας και αφήστε την ασφάλεια να φροντίσει για τυχόν απρόοπτα, εστιάζοντας στη δημιουργία αξέχαστων στιγμών για τους συμμετέχοντες και τους επισκέπτες σας.

Ασφαλίστε τη χαρά της εκδήλωσής σας με τη SoEasy Insurance και απολαύστε την ασφάλεια και την ηρεμία που σας αξίζει. Ζωντανέψτε τις στιγμές που αξίζουν, χωρίς το άγχος των απρόβλεπτων καταστάσεων. Με την SoEasy Insurance, η επιτυχία της εκδήλωσής σας είναι εξασφαλισμένη.

Scroll to Top