Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ασφάλιση Επαγγελματικής Ευθύνης – Τόσο απλά!

Είναι βέβαιο ότι σήμερα τόσο οι επιχειρήσεις όσο και οι ελεύθεροι επαγγελματίες καλούνται να δραστηριοποιηθούν σε ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται κύρια από αστάθεια και αβεβαιότητα. Από τη μία αυτό προκαλείτε από εξωγενείς παράγοντες και γεγονότα που οι εταιρείες είναι αδύνατο να προβλέψουν και να αποφύγουν, όπως τα πρόσφατα παραδείγματα της πανδημίας και του πολέμου και από την άλλη οι ρυθμοί που αλλάζουν παράγοντες όπως η τεχνολογία και οι καταναλωτικές τάσεις είναι σήμερα ιλιγγιώδης.

Σε αυτό το αβέβαιο λοιπόν περιβάλλον, οργανισμοί και ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν την υποχρέωση και τη δυνατότητα όπου είναι εφικτό να πάρουν εκείνα τα μέτρα που θα ελαχιστοποιήσουν ή θα εξαλείψουν τους ποικίλους κινδύνους που τους περιβάλλουν.

Ένας αξιόπιστος τρόπος για να το πράξουν αυτό είναι η σύναψη συγκεκριμένων ασφαλιστικών συμβολαίων όπου ουσιαστικά η ευθύνη και η ανησυχία μεταφέρετε από τον επιχειρηματία, στην ασφαλιστική εταιρεία προσφέροντας του λίγη περισσότερη ηρεμία στην καθημερινή δύσκολη προσπάθεια για επίτευξη των στόχων.

Τι είναι η Ασφάλιση Επαγγελματικής Ευθύνης;

Η Ασφάλιση Επαγγελματικής Ευθύνης είναι ένα συμβόλαιο που ανήκει στους εμπορικούς κινδύνους, σχεδιασμένο για να προστατεύει τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων αλλά και τους ελεύθερους επαγγελματίες από το ενδεχόμενο που οι πελάτες τους προβάλουν αξιώσεις λόγο βλάβης που υπέστησαν μετά από κάποια λανθασμένη συμβουλή ή ενέργεια.

Ποιοι χρειάζονται ασφάλιση Επαγγελματικής Ευθύνης και τι προσφέρει;

Κάθε οργανισμός που παρέχει επαγγελματικές υπηρεσίες ή δίνει συμβουλές μπορεί να δεχθεί μήνυση εάν ο πελάτης δεν είναι ευχαριστημένος με τις υπηρεσίες αυτές και θεωρεί ότι έχει πληγεί κατά οποιονδήποτε τρόπο.

Η ασφάλεια επαγγελματικής ευθύνης έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει οργανισμούς που παρέχουν υπηρεσίες, στην περίπτωση που οι υπηρεσίες τους έχουν προκαλέσει ζημιά σε τρίτους.

Είναι υποχρεωτική η Ασφάλεια Επαγγελματικής Ευθύνης;

Υποχρεωτική είναι μία ασφάλιση,  που ένας νόμος ή κανονισμός επιβάλει σε ιδιώτες ή επιχειρήσεις, για κάλυψη της νομικής τους ευθύνης ή της περιουσίας τους. Στη χώρα μας όσο αφορά την Επαγγελματική Ευθύνη αυτή είναι υποχρεωτική για 6 διαφορετικά επαγγέλματα.

Αυτά είναι οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, οι κτηματομεσίτες, οι Δικηγόροι όπου απαιτείται για την έκδοση άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος, οι εγκεκριμένοι Λογιστές όπου απαιτείται με βάση το εγχειρίδιο του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ), οι εταιρείες μελετών, οι σύμβουλοι αφερεγγυότητας και οι παρόχοι υπηρεσιών φροντίδας υγείας με βάση απόφαση του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ).

Τι προσφέρουμε στην SoEasy Insurance

H SoEasy Insurance, με μακρόχρονη εξειδίκευση στον τομέα της ασφάλισης επαγγελματικής ευθύνης, πέραν των πιο πάνω επαγγελμάτων όπου η ασφάλιση είναι υποχρεωτική, παρέχει κάλυψη για ακόμη περισσότερα επαγγέλματα. Αυτά είναι:

Επιλέγοντας την ασφάλεια Επαγγελματικής Ευθύνης της SoEasy Insurance προστατεύστε από απώλεια ή ζημιά που θα προκύψει ως αποτέλεσμα οποιασδήποτε απαίτησης αστικής ευθύνης.

Γιατί να επιλέξετε την SoEasy

Στην SoEasy Insurance, σαν μεσίτες ασφαλίσεων, αντιπροσωπεύουμε αποκλειστικά τους πελάτες μας που επιθυμούν να ασφαλιστούν αναζητώντας τις καλύτερες λύσεις που είναι διαθέσιμες στην αγορά.

Τα προϊόντα επαγγελματικής ευθύνης της SoEasy Insurance είναι σχεδιασμένα για να ανταποκρίνονται στις σημερινές απαιτήσεις και προκλήσεις του κάθε επαγγέλματος, προστατεύοντας επιχειρήσεις και επαγγελματίες από το οικονομικό αντίκτυπο που μπορεί μία λανθασμένη συμβουλή να έχει.

Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας με όποιο τρόπο εσείς επιθυμείτε και το εξειδικευμένο προσωπικό μας και οι ασφαλιστικοί μας διαμεσολαβητές, είναι έτοιμοι να σας προσφέρουν την κατάλληλη καθοδήγηση, ώστε να προσαρμόσετε την ασφαλιστική σας κάλυψη στις δικές σας ανάγκες.

Scroll to Top