Το δίχτυ προστασίας της καριέρας σας: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ασφάλιση Επαγγελματικής Ευθύνης!

Είναι βέβαιο ότι σήμερα τόσο οι επιχειρήσεις, όσο και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, καλούνται να δραστηριοποιηθούν σε ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται κατά κύριο λόγο από αστάθεια και αβεβαιότητα. Αυτό μπορεί να προκαλείτε από εξωγενείς παράγοντες και γεγονότα που οι εταιρείες είναι αδύνατο να προβλέψουν και να αποφύγουν, όπως τα πρόσφατα παραδείγματα της πανδημίας και του πολέμου, ενώ από την άλλη, οι ρυθμοί αλλαγής παραγόντων σήμερα όπως η τεχνολογία και οι καταναλωτικές τάσεις, είναι ιλιγγιώδης.

Σε αυτό το αβέβαιο λοιπόν περιβάλλον, οργανισμοί και ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν την υποχρέωση και τη δυνατότητα, όπου είναι εφικτό, να πάρουν ορισμένα μέτρα, τα οποία θα ελαχιστοποιήσουν ή θα εξαλείψουν τους ποικίλους κινδύνους που τους περιβάλλουν.

Ένας αξιόπιστος τρόπος για να το φέρουν εις πέρας είναι η σύναψη συγκεκριμένων ασφαλιστικών συμβολαίων, στα οποία  η ευθύνη και η ανησυχία μεταφέρεται από τον επιχειρηματία στην ασφαλιστική εταιρεία, προσφέροντας λίγη περισσότερη ηρεμία στη δύσκολη καθημερινή προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων.

Τι είναι η Ασφάλιση Επαγγελματικής Ευθύνης;

Η Ασφάλιση Επαγγελματικής Ευθύνης είναι ένα συμβόλαιο που ανήκει στους εμπορικούς κινδύνους, σχεδιασμένο για να προστατεύει τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, αλλά και τους ελεύθερους επαγγελματίες από το ενδεχόμενο οι πελάτες τους να προβάλουν αξιώσεις λόγω ζημίας που υπέστησαν μετά από κάποια λανθασμένη συμβουλή ή ενέργεια.

Ποιοι χρειάζονται ασφάλιση Επαγγελματικής Ευθύνης και τι προσφέρει;

Κάθε οργανισμός που παρέχει επαγγελματικές υπηρεσίες ή δίνει συμβουλές μπορεί να δεχθεί μήνυση εάν ο πελάτης δεν είναι ευχαριστημένος με τις υπηρεσίες αυτές και θεωρεί ότι έχει ζημιωθεί κατά οποιονδήποτε τρόπο.

Η ασφάλεια επαγγελματικής ευθύνης έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει οργανισμούς που παρέχουν υπηρεσίες, οι οποίες ενδέχεται να  προκαλέσουν ζημία σε τρίτους.

Είναι υποχρεωτική η Ασφάλεια Επαγγελματικής Ευθύνης;

Υποχρεωτική είναι μία ασφάλιση εφόσον ένας νόμος ή κανονισμός την επιβάλει σε ιδιώτες ή επιχειρήσεις, για κάλυψη της νομικής τους ευθύνης ή της περιουσίας τους. Στη χώρα μας, όσο αφορά την Επαγγελματική Ευθύνη, είναι υποχρεωτική για 6 διαφορετικά επαγγέλματα.

Μεταξύ αυτών είναι οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, οι κτηματομεσίτες, οι Δικηγόροι, για τους οποίους απαιτείται για την έκδοση άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος, οι εγκεκριμένοι Λογιστές, για τους οποίους απαιτείται με βάση το εγχειρίδιο του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ), οι εταιρείες μελετών, οι σύμβουλοι αφερεγγυότητας και οι παρόχοι υπηρεσιών φροντίδας υγείας με βάση απόφαση του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ).

Τι προσφέρουμε στην SoEasy Insurance

H SoEasy Insurance, με μακρόχρονη εξειδίκευση στον τομέα της ασφάλισης επαγγελματικής ευθύνης, εκτός από τα παραπάνω επαγγέλματα, για τα οποία η ασφάλιση είναι υποχρεωτική, παρέχει κάλυψη για ακόμη περισσότερα. Αυτά είναι:

  • Αρχιτέκτονες και Μηχανικοί
  • Ελεγκτές
  • Διοικητικοί Σύμβουλοι και Αξιωματούχοι
  • Επαγγελματίες Coaching & Mentoring

Επιλέγοντας την ασφάλεια Επαγγελματικής Ευθύνης της SoEasy Insurance προστατεύεστε από απώλεια ή ζημία που θα προκύψει ως αποτέλεσμα οποιασδήποτε απαίτησης αστικής ευθύνης.

Γιατί να επιλέξετε την SoEasy

Στην SoEasy Insurance, σαν μεσίτες ασφαλίσεων, αντιπροσωπεύουμε αποκλειστικά τους πελάτες μας που επιθυμούν να ασφαλιστούν αναζητώντας τις καλύτερες λύσεις που είναι διαθέσιμες στην αγορά.

Τα προϊόντα επαγγελματικής ευθύνης της SoEasy Insurance είναι σχεδιασμένα για να ανταποκρίνονται στις σημερινές απαιτήσεις και προκλήσεις του κάθε επαγγέλματος, προστατεύοντας επιχειρήσεις και επαγγελματίες από το οικονομικό αντίκτυπο που μπορεί να έχει μία λανθασμένη συμβουλή.

Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας με όποιο τρόπο προτιμάτε και το εξειδικευμένο προσωπικό μας και οι ασφαλιστικοί μας διαμεσολαβητές, είναι έτοιμοι να σας προσφέρουν την κατάλληλη καθοδήγηση, ώστε να προσαρμόσετε την ασφαλιστική σας κάλυψη στις δικές σας ανάγκες.

Scroll to Top