business-insurance

Είσαι επιχειρηματίας; 5+1 λόγοι που η «Ασφάλεια Επιχειρήσεων» θα σε βοηθήσει να πετύχεις!

Σάββας Λιασής, Επαγγελματίας Διαμεσολαβητης, Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής ΑΝΑΔ

Ας ξεκινήσουμε χωρίς περιστροφές! Κάθε επιχείρηση, μικρή ή μεγάλη, είναι απαραίτητο να έχει Ασφάλεια! Ειδικά τη σημερινή εποχή, με τόσους εξωγενείς παράγοντες να επηρεάζουν τη λειτουργία αλλά και την επιτυχία των επιχειρήσεων, η προστασία τουλάχιστον από εκείνους του κινδύνους που μπορεί ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο να καλύψει, είναι η πιο σοφή επιχειρηματική απόφαση.

Η Ασφάλιση Επιχειρήσεων στη χώρα μας δεν είναι υποχρεωτική, πέραν φυσικά της ασφάλισης ευθύνης εργοδότη που προνοείτε από τον νόμο αλλά και της επαγγελματικής ευθύνης για ορισμένα επαγγέλματα.

Αν και μη εκ νόμου υποχρεωτική, για κάθε επαγγελματία που σέβεται τον χρόνο και το χρήμα που επένδυσε στην επιχείρηση του, η ασφάλιση είναι η πιο σοφή κίνηση για να περιορίσει τους αναρίθμητους κινδύνους που απειλούν καθημερινά τον κάθε οργανισμό!

Επίσης σημαντικό εφόσον αποφασίσετε να ασφαλίσετε την επιχείρηση σας είναι να δώσετε έμφαση στις καλύψεις του συμβολαίου σας, επιλέγοντας ένα περιεκτικό πλάνο που θα σας προσφέρει ευρύτερη κάλυψη και να μην επικεντρωθείτε απλά στο πιο χαμηλό ασφάλιστρό.

Ποια τα οφέλη της Ασφάλειας Επιχειρήσεων;

Οι λόγοι που επιβάλουν την ασφάλιση κάθε επιχείρησης μπορεί να είναι αναρίθμητοι, όπως και οι κίνδυνοι που την περιβάλλουν. Πιο κάτω θα δείτε 6 βασικούς λόγους που η ασφάλεια της επιχείρησης σας μπορεί να συμβάλει στην επιτυχία της!

Η ασφάλεια επιχείρησης προστατεύει τα περιουσιακά της στοιχεία

Στην περίπτωση πρόκλησης πυρκαγιάς ή καταστροφής από φυσικούς κινδύνους στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης σας, η «Ασφάλεια Επιχειρήσεων» θα ανταποκριθεί βοηθώντας σας να συνεχίσετε τις δραστηριότητες σας ενώ θα σας αποζημιώσει για τις ίδιες τις ζημιές που προκλήθηκαν.

Με την κλιματική αλλαγή να προκαλεί ακραία φυσικά φαινόμενα ακόμη πιο συχνά, κανείς δεν μπορεί να ξέρει πότε οι εγκαταστάσεις της επιχείρησης του θα βρεθούν στο επίκεντρο κάποιας καταστροφής.

Η ασφάλεια επιχείρησης αυξάνει το κύρος της

Η ασφάλιση επιχείρησης στο σύνολο της δεν είναι υποχρεωτική, αφού όπως είπαμε ο νόμος απαιτεί μόνο την ασφάλιση ευθύνης εργοδότη ενώ η Ασφάλεια Επαγγελματικής Ευθύνης είναι υποχρεωτική μόνο για ορισμένα επαγγέλματα.

Παρόλα αυτά η ύπαρξη ενός συμβολαίου ασφάλισης επιχείρησης, θα αυξήσει το κύρος της επιχείρησης σας και θα σας βοηθήσει ίσως και σε μελλοντικές συνεργασίες αφού θα στέλνει το μήνυμα ότι είστε ένας επιχειρηματίας που αντιμετωπίζει τα ρίσκα που απειλούν την επιχείρηση του.

Η Ασφάλεια επιχείρησης σας βοηθά να προστατέψετε τους πελάτες σας και ταυτόχρονα την Επιχείρηση σας

Εάν είσαστε επιχείρηση που μπορεί το κοινό να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις σας, όπως ένα κατάστημα, μία καφετέρια ή απλά ένα γραφείο, τότε ένα συμβόλαιο «Ασφάλισης Επιχείρησης» που θα περιλαμβάνει κάλυψη για Αστική Ευθύνη είναι απαραίτητο.

Η Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης, θα σας προστατέψει σε περίπτωση ατυχήματος κάποιου επισκέπτη στις εγκαταστάσεις σας για το οποίο θα θεωρηθείτε νομικά υπεύθυνος και θα απαιτηθεί να αποζημιώσετε το θύμα για σωματικό τραυματισμό ή ακόμα και ζημιά σε περιουσία.

Αρκετές επιχειρήσεις έχουν οδηγηθεί στην καταστροφή έπειτα από αγωγές πελατών εναντίων τους, επειδή δεν διατηρούσαν ασφάλιση Αστικής Ευθύνης και δεν ήταν σε θέση να ανταπεξέλθουν οικονομικά στην πληρωμή οποιασδήποτε απαίτησης εναντίων τους.

Η Ασφάλεια Επιχείρησης σας βοηθά να συνεχίσετε τις δραστηριότητες σας μετά από μία καταστροφή

Πέραν της αποζημίωσης σας σε περίπτωση κάποιου καταστροφικού περιστατικού, η ασφάλεια επιχείρησης θα σας αποζημιώσει στην περίπτωση διακοπής εργασιών μειώνοντας έτσι τις οικονομικές συνέπειες της καταστροφής, νοουμένου φυσικά ότι το ασφαλιστήριο σας περιλαμβάνει την ανάλογη κάλυψη αποζημίωσης για διακοπή εργασιών.

Η Ασφάλεια Επιχείρησης σας θωρακίζει από περιστατικά Ανεντιμότητας των Εργαζομένων σας

Δυστυχώς, τα φαινόμενα ανεντιμότητας στις επιχειρήσεις δεν είναι κάτι σπάνιο, με τον οργανισμό να είναι αντιμέτωπος πολλές φορές τόσο με οικονομικές ζημιές αλλά και πλήγματα στη φήμη της εταιρείας. Η Ασφάλιση Επιχείρησης σας, μπορεί να σας αποζημιώσει για την άμεση χρηματική απώλεια που προέρχεται άμεσα σαν αποτέλεσμα πράξης ή σειράς συνδεόμενων πράξεων απάτης ή ανεντιμότητας που διαπράχθηκαν από οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο κατονομαζόμενο εργαζόμενο, είτε αυτός ενεργούσε μόνος του ή σε συνεννόηση με άλλους, με τη κύρια πρόθεση να εξασφαλίσει οικονομικό όφελος για τον ίδιο.

Η Ασφάλεια Επιχείρησης σας θα σας στηρίξει για τα Έξοδα Προσωρινής Στέγασης ή την Απώλεια Ενοικίων

Δεν είναι σπάνιο μετά από μεγάλες καταστροφές το κτήριο που στεγάζει την επιχείρηση μας να μην είναι σε λειτουργική κατάσταση με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διεξαχθούν οι συνήθεις σας εργασίες. Η Ασφάλιση Επιχείρησης θα σας αποζημιώσει για προσωρινή στέγαση σε άλλο χώρο σε περίπτωση που το κτίριο σας έχει υποστεί ζημιές από τους ασφαλισμένους κινδύνους. Με τον τρόπο αυτό η επιχείρηση σας θα συνεχίσει όσο το δυνατό απρόσκοπτα τις εργασίες σας.

Σε περίπτωση τώρα που η εταιρεία σας ενοικιάζει το ασφαλισμένο κτίριο σε τρίτους και αυτό έχει υποστεί ζημιές από κινδύνους που καλύπτονται από το ασφαλιστήριο συμβόλαιο, με αποτέλεσμα να καταστεί ακατάλληλο για χρήση από τον ενοικιαστή, θα αποζημιωθείτε με το ποσό του ενοικίου που θα εισπράττατε αλλά απωλέσατε εξαιτίας της απώλειας ή ζημιάς.

 ΠΡΟΣΟΧΗ: Σωστά Ασφαλισμένα Ποσά και Όρος Υποασφάλισης

Σε όλα τα ασφαλιστήρια συμβόλαια περιουσίας υπάρχει ο όρος της Υποασφάλισης τον οποίο πρέπει ο κάθε ασφαλισμένος να έχει υπόψιν και να δίνει την απαραίτητη σημασία γνωρίζοντας πως λειτουργεί. Ειδικά σήμερα με τις τιμές των κατασκευαστικών υλικών να έχουν εκτοξευθεί θα πρέπει οι ασφαλισμένοι να είναι ακόμη πιο προσεκτικοί.

Και αυτό επειδή εάν το ασφαλισμένο υποστατικό ή/και τα Περιεχόμενα της επιχείρησης δεν είναι ασφαλισμένα στη σωστή αξία, τότε το ασφαλιστήριο που αποζημιώνει με αξία Αντικατάστασης, θα ελεγχθεί κατά πόσο η ασφαλισμένη αξία συνάδει με την πραγματική αξία κατά την ημερομηνία ζημιάς.

Εάν διαπιστωθεί πως η ασφαλισμένη αξία είναι μικρότερη από την πραγματική αξία αντικατάστασης τότε θεωρείται ΥΠΟασφαλισμένο και η οποιαδήποτε αποζημίωση θα είναι αναλογική. Παράδειγμα εάν ένα υποστατικό ασφαλίστηκε με αξία €100,000 ενώ η πραγματική αξία είναι €200,000 σημαίνει ότι ασφαλίστηκε το 50% της πραγματικής αξίας του και οποιαδήποτε ζημιά θα αποζημιώνεται στο 50%. Αυτό σημαίνει ότι ο Ασφαλισμένος θα επωμισθεί το υπόλοιπο 50% της Ζημιάς. Προσοχή λοιπόν, να ασφαλίζεστε στην σωστή και πραγματική «σημερινή» αξία αντικατάστασης της ασφαλισμένης σας περιουσίας.

Ασφάλεια Επιχείρησης SoEasy Insurance

To Πρόγραμμα Ασφάλισης Επιχειρήσεων της SoEasy Insurance, είναι ένα σύστημα προστασίας της επιχείρησής σας, απόλυτα προσαρμοσμένο στις δικές σας ανάγκες.

Είναι ιδιαίτερα ευέλικτο και απευθύνεται σε όλους τους επιχειρηματίες αλλά και στους ελεύθερους επαγγελματίες με πολύ ανταγωνιστικά ασφάλιστρα.

Η SoEasy Insurance διαθέτει διάφορα πακέτα, προσφέροντας τη δυνατότητα επιλογής του πακέτου που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες της δικής σας επιχείρησής αλλά και στις οικονομικές σας δυνατότητες.

Πάνω απ’ όλα, αποτελεί τη δική σας δικλίδα ασφαλείας, δίνοντάς σας την ελευθερία να αξιοποιείτε το χρόνο σας, δημιουργώντας για την επιχείρησή σας και όχι να τον ξοδεύετε ανησυχώντας γι’ αυτήν.

Στη SoEasy Insurance, σαν μεσίτες ασφαλίσεων, αντιπροσωπεύουμε αποκλειστικά τους πελάτες μας που επιθυμούν να ασφαλιστούν αναζητώντας τις καλύτερες λύσεις που είναι διαθέσιμες στην αγορά.

Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας με όποιο τρόπο εσείς επιθυμείτε και το εξειδικευμένο προσωπικό μας και οι ασφαλιστικοί μας διαμεσολαβητές, είναι έτοιμοι να σας προσφέρουν την κατάλληλη καθοδήγηση, ώστε να προσαρμόσετε την ασφαλιστική σας κάλυψη στις δικές σας ανάγκες.

 

Scroll to Top